نظام مهندسی شهرسازی

در سالهای اخیر سازمان نظام مهندسی ساختمان در بخش شهرسازی فعالیت خود را آغاز کرده و به این ترتیب مهندسان شهرسازی در کنار مهندسان عمران و معماری با عضویت در این سازمان می‌توانند از خدمات آن برای خود استفاده کنند و برای ادامه کار در زمینه شهرسازی و احداث دفاتر و شرکتهای خصوصی در زمینه شهرسازی در آزمون نظام مهندسی شرکت کنند و پروانه اشتغال دریافت کنند. آزمون نظام مهندسی برای رشته های عمران، معماری، برق، مکانیک، نقشه برداری، شهرسازی و ترافیک هر ساله حداقل یکبار توسط سازمان نظام مهندسی برگزار می شود و افرادی که در این آزمون پذیرفته می شوند، پروانه اشتغال بکار مهندسی یا همان حق امضا از سازمان نظام مهندسی ساختمان دریافت خواهند کرد.

نکات مهم در رابطه با آزمون نظام مهندسی به شرح زیر است:

  • برای شرکت در آزمون نظام مهندسی برخورداری از حداقل 3 سال سابقه کار مرتبط از تاریخ فارغ التحصیلی کارشناسی، حداقل 2 سال سابقه کار مرتبط از تاریخ فارغ التحصیلی کارشناسی ارشد و یا 1 سال سابقه کار مرتبط بعد از اخذ مدرک دکتری الزامی است. برای ثبت سوایق کاری نیازی به ارائه سوابق بیمهای نیست
  • آزمون نظام مهندسی جزوه باز و به اصطلاح «open book» است بنابراین شما می توانید کلیه منابع خود را به جلسه آزمون برده و از آن‌ها آزادانه استفاده نمایید.
  • آزمون نظام مهندسی در تمامی رشته‌ها و صلاحیت‌ها بجز صلاحیت معماری طراحی، بصورت تست‌های چهارگزینه‌ای می‌باشد.
  • معمولا در هر آزمون ۶۰ سوال طرح می‌شود و حد نصاب قبولی در این آزمون کسب نمره ۵۰ درصد است. توجه داشته باشید در آزمون نظام مهندسی بعلت عدم محدودیت ظرفیت، رقابتی بین داوطلبان  وجود ندارد و داوطلبان می‌بایست حد نصاب قبولی (۵۰ درصد) را در این آزمون کسب نمایند، همچنین این آزمون نمره منفی هم دارد و در واقع هر ۳ سوال غلط یک سوال صحیح را حذف می کند.
  • توجه کنید جهت ثبت نام در آزمون نظام مهندسی، عضویت در سازمان نظام مهندسی کاملا اختیاری است اما در صورت قبولی در این آزمون برای اخذ پروانه اشتغال بکار مهندسی (گرفتن مدرک پایه ۳) عضویت در این سازمان الزامی می‌باشد.
  • ثبت نام آزمون نظام مهندسی بصورت اینترنتی و از طریق سایت دفتر مقررات ملی ساختمان صورت می گیرد